33.9 C
Alimos
23/07/2024
alimos24.gr
Image default
ΑΛΙΜΟΣΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

25.000.000€ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΗΜΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

Κοινοποίηση

Στις 22 Απριλίου 2024 υπεγράφη στην Περιφέρεια Αττικής η εκχώρηση 25 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ προς τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αθήνας (Συ.Δ.Ν.Α.) που περιλαμβάνει τους Δήμους Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου και Καλλιθέας. Ο Σύνδεσμος συστάθηκε το 2017 και έχει ως σκοπό την κοινή ανάπτυξη των τριών δήμων του παραλιακού μετώπου και την αναβάθμισή τους.

Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ως σημερινός Πρόεδρος του Συνδέσμου, δήλωσε μετά την υπογραφή:

«Με τα χρήματα αυτά, που μπορούν να αυξηθούν μέχρι και τα 32.000.000 €, θα γίνουν πάνω από 30 ωφέλιμα έργα υποδομών και δράσεις κοινωνικής συνοχής στον Άλιμο, το Π. Φάληρο και την Καλλιθέα. Ως Πρόεδρος του Συ.Δ.Ν.Α. θέλω να πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Περιφέρεια Αττικής και τον Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά, στους Δημάρχους Π.Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο και Καλλιθέας Κώστα Ασκούνη, καθώς και στον Δημήτρη Κάρναβο, πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου μας. Το στοίχημα αλλά και η μεγάλη ευθύνη για εμάς είναι πλέον η γρήγορη και αποτελεσματική απορρόφηση των κονδυλίων αυτών του ΕΣΠΑ, ώστε να συμβάλουμε στον εθνικό στόχο για απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών πόρων και ανάπτυξη. Δεσμεύομαι ότι θα εργαστούμε σκληρά, για να προχωρήσουμε ταχύτατα, αλλά και για να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερους πόρους για τη Νότια Αθήνα από το ΕΣΠΑ και κάθε άλλη δυνατή πηγή».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Ενισχύουμε το τρίπτυχο: τοπική επιχειρηματικότητα, τουρισμός και πολιτισμός για τον Άλιμο, την Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο –τρεις Δήμους στη Νότια Αθήνα με αδιαμφισβήτητα πολιτιστικά, γεωγραφικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα– προκειμένου να κάνουμε πράξη όλα όσα έχουμε δεσμευτεί στους πολίτες της Αττικής μας. Χρησιμοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και θέλουμε να αξιοποιούνται «ανταποδοτικά» μέσα στις τοπικές κοινωνίες. Βασικό μας μέλημα αποτελεί η βιώσιμη αστική ανάπτυξη, με την αναβάθμιση βασικών υποδομών για την ποιότητα ζωής των πολιτών, τη στήριξη της νέας γενιάς και του κοινωνικού κράτους. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργούμε, μεταξύ άλλων, Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας, καθώς και clusters νεοφυών επιχειρήσεων,  αναβαθμίζουμε ενεργειακά τα κτίριά μας, δημιουργούμε «πράσινες» διαδρομές και δρομολογούμε, άμεσα, έργα που στηρίζουν την τοπική απασχόληση, προωθούν την κοινωνική επιχειρηματικότητα και βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας με αναπηρία. Παράλληλα, ενισχύουμε τους δύο μας βασικούς πυλώνες: τον τουρισμό και τον πολιτισμό, με επίκεντρο τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες του παραλιακού μας μετώπου. Αναδεικνύουμε τις ιστορικές μας διαδρομές, σημαίνοντες αρχαιολογικούς χώρους, την αρχιτεκτονική του Μεσοπολέμου, τις μουσικές των προσφύγων μας, αλλά και τις γεύσεις της θάλασσάς μας. Και οι δύο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης ενώνουμε δυνάμεις. Μαζί αλλάζουμε το μέλλον στις γειτονιές μας, έχοντας, πάντα, στον πυρήνα της πολιτικής μας τους πολίτες της Αττικής».

Από το Γραφείο Τύπου &

Δημοσίων Σχέσεων

φωτογραφία 1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δώσε αίμα, δώσε πλάσμα, μοιράσου τη ζωή.

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΔΥΛΗ

Κυρ. Πιερρακάκης: Υπογραφή Μνημονίου στην Κύπρο για θέματα Παιδείας