27 C
Alimos
27/07/2024
alimos24.gr
Image default
ΑΛΙΜΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για την 6η Επίδειξη Μόδας ΑμεΑ που θα διεξαχθεί σε λίγες ημέρες

Κοινοποίηση

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για την 6η Επίδειξη Μόδας ΑμεΑ που θα διοργανωθεί σε λίγες ημέρες στον Άλιμο.

Η επίδειξη η οποία διοργανώνεται από το σωματείο «Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, μόνο άνθρωποι» υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν των ατόμων με αναπηρία με τη συμμετοχή Παραολυμπιονικών και ΑμεΑ.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου και το κοινό καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Στέφανος Διαμαντής, ο οποίος εκ μέρους του Δημάρχου Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, ανέφερε: «Η συμπερίληψη ατόμων με αναπηρίες στην καθημερινότητα, αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα. Ως δήμος εμπνεόμαστε από την έννοια της συμπερίληψης, η οποία είναι έννοια ταυτόσημη με την αποδοχή και την ενσυναίσθηση. Έχουμε δημιουργήσει ράμπες ΑμεΑ στα πεζοδρόμια της πόλης μας καθώς και μεταλλικές καρδιές για πλαστικά καπάκια για την αγορά αμαξιδίων».

Η Πρόεδρος του Σωματείου ΔΥΑΜΕΑ, Σύλβια Αντώναρου ‘Δεν υπάρχουν άνθρωποι με ειδικές ανάγκες, μόνο άνθρωποι’, ανέφερε: «Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να περάσουμε το μήνυμα να μην μας βλέπετε ως κάτι άλλο πέρα από ανθρώπους, ισότιμους. Θέλουμε να δείξουμε πως τα άτομα με αναπηρία δεν στερούνται τίποτα Θα ενισχύσουμε το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Αλίμου. Η εκδήλωση αποσκοπεί στο να δοθεί ένα πολύ ισχυρό και ελπιδοφόρο μήνυμα κατάργησης των στερεότυπων και των διακρίσεων, καθώς όλοι οι άνθρωποι μπορούν να αισθάνονται όμορφοι, να αναδεικνύουν την μοναδικότητά τους και να αποδέχονται κάθε πτυχή του εαυτού τους.» δήλωσε, μεταξύ άλλων.

Ο Πρόεδρος του Βυζαντινού Αθλητικού Κέντρου, Αντώνης Κρητικός, αναφέρθηκε στην ιστορία του κέντρου και σχετικά με την εκδήλωση δήλωσε: «Υποδεχόμαστε την εκδήλωσε με πολλή χαρά ώστε να στείλουμε όλοι μας ένα ηχηρό μήνυμα συμπερίληψης», δήλωσε. Επίσης, μίλησε και η κυρία Τρανούλη , εκ μέρους του οίκου μόδας Τρανούλη, που θα προσφέρει τα φορέματα.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ημέρα αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, στις 18.30 στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο που βρίσκεται στην οδό Μεγάλη του Γένους Σχολή 10 στον Άλιμο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. ´Οσοι επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν φάρμακα για την ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου Αλίμου.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκαν επίσης: Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Αντωνάκης, η Αντιπρόεδρος του ΘΟΠΑΑ Αποστολία Σκλάβου και οι νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μαρία Μαρκαντωνάκη, Δημήτρης Βρεττός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πέντε κρούσματα λεπτοσπείρωσης στη Θεσσαλία και 17 υπό διερεύνηση – Δεκάδες οι λοιμώξεις γαστρεντερικού και αναπνευστικού συστήματος

ΝΕΟ ΚΑΔΟΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

ΝΕΟ ΚΑΔΟΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ