33.9 C
Alimos
23/07/2024
alimos24.gr
Image default
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΜΟΥ

Κοινοποίηση

«Ο πόλεμος και η τέχνη είναι αντίθετα, όπως ακριβώς ο πόλεμος και η ειρήνη είναι αντίθετα – είναι τόσο απλό. Η τέχνη είναι ειρήνη».

Γιον Φόσε, νομπελίστας λογοτέχνης

Ο Δήμος Αλίμου παρουσιάζει τέσσερις δωρεάν εξαιρετικές παραστάσεις Παιδικού Θεάτρου για όλα τα παιδιά της πόλης:

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟΠΑΙΔΟ

της Michele Riml

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Απριλίου *

Στις 12 το μεσημέρι

Θέατρο «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου)

Μπορεί ένα δεκάχρονο παιδί να κάνει τη διαφορά στον αγώνα του για τη διάσωση του πλανήτη; Αυτό είναι το ερώτημα που θέτει το σύγχρονο έργο της βραβευμένης συγγραφέως Μισέλ Ριμλ που μιλά για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή, τον υπερκαταναλωτισμό, τις οικογενειακές σχέσεις, την αξία της φιλίας, τη σημασία της ομαδικής δουλειάς και της επικοινωνίας, την πίστη στις αξίες και την αντιμετώπιση των προσωπικών μας φόβων.

Όταν ο Έιβερι, ένα δεκάχρονο αγόρι, ανακαλύπτει την πρόθεση του πατέρα του να κόψει το δέντρο στην πίσω αυλή, αποφασίζει ως ένδειξη διαμαρτυρίας να ζήσει πάνω στο δέντρο μέχρι ο πατέρας του να αλλάξει γνώμη. Πείθει την καλύτερή του φίλη, τη Σαμ, να τον συντροφεύσει στον αγώνα του, κι έτσι τα δυο παιδιά χτίζουν ένα οχυρό στο δέντρο και ξεκινούν την διαμαρτυρία τους. Ο Έιβερι αρνείται όλα τα υλικά αγαθά που βλάπτουν το περιβάλλον και εφευρίσκει τον φανταστικό υπέρ-ήρωα «Enviroman», προσπαθώντας να αποδείξει σε όλους τα κακά της κατασπατάλησης των φυσικών πόρων, του υπερκαταναλωτισμού και της αδιαφορίας για το περιβάλλον. Άραγε στο τέλος, η επιμονή του και η καθαρότητα της πρόθεσής του, θα πείσουν τον πατέρα του να μην κόψει το δέντρο;

Σκηνοθεσία: Τζένη Κόλλια, Μιχάλης Σιώνας

Ερμηνεύουν: Ηλέκτρα Καζάκου, Αργ. Λάμπρου, Θ. Λανάρης, Χρ. Παπαδόπουλος.

Για παιδιά ηλικίας 5-13 ετών.

Διάρκεια: 75 λεπτά

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

«ΤΑ ΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ»

Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 Απριλίου *

Στις 12 το μεσημέρι

Θέατρο «Κάρολος Κουν» (Υψηλάντου & Θησείου)

Παράσταση βασισμένη στο έργο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά», που εκδόθηκε ως το πρώτο Αναγνωστικό στη δημοτική γλώσσα το 1918! Ένα έργο άκρως παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και διδακτικό, που εξυμνεί την ελληνική ύπαιθρο, µε στόχο τη μύηση των παιδιών στη φυσιολατρία και το ομαδικό πνεύμα. Το παιδικό μυθιστόρημα του Ζαχαρία Παπαντωνίου που απευθύνεται στα παιδιά όλων των εποχών και ηλικιών παρουσιάζεται μέσα από μια σύγχρονη πρωτοποριακή παράσταση, γεμάτη μουσικές, που κινείται αριστοτεχνικά ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, το παλαιό και το νέο, υπηρετώντας το διαχρονικό κείμενο του συγγραφέα.

Τα παιδιά μιας χορωδίας, διαβάζουν το βιβλίο του Παπαντωνίου, γοητεύονται τόσο πολύ και αφήνοντας πίσω τα κινητά τους τηλέφωνα, αποφασίζουν να περάσουν ένα καλοκαίρι μακριά από τον πολιτισμό στα ορεινά της Ευρυτανίας, για να ζήσουν ό,τι κι εκείνα τα παιδιά στο βιβλίο του Ζ. Παπαντωνίου. Στην παρούσα δροσερή εκδοχή η σκηνοθεσία προσφέρει αβίαστο διδακτισμό, έτσι ώστε η παράστασή «Τα Ψηλά Βουνά» να μείνει χαραγμένη στη μνήμη των μικρών θεατών.

Στον ρόλο του Δασκάλου ο αγαπημένος ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος!

Σκηνοθεσία: Ειρήνη Ιακώβου

Ερμηνεύουν: Γ. Γιαννόπουλος, Ευθ. Μπαλαγιάννης, Π. Κούλης, Σ. Καραγεωργίου, Εμμ. Στεφανουδάκης, Ν. Γονίδης, Στ. Καμνή, Σ. Κεπαπτσόγλου, Ν. Σιούφα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

* ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΤΙΣ 20 & 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Συνεχίζεται η συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά της Θεσσαλίας

Χριστοφιλοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ παλιάς εποχής – Ύμνοι για τον «ηγέτη» Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία