25.9 C
Alimos
27/07/2024
alimos24.gr
Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για μέτρα ασφαλείας μετά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή: «Είμαστε σε εγρήγορση, αλλά όχι σε πανικό»

Κοινοποίηση

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, τόνισε σήμερα (21.10.2023) ότι οι αρχές στην Ελλάδα είναι σε εγρήγορση μετά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή για το ενδεχόμενο επιθέσεων από φανατικούς ισλαμιστές, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πανικός.

«Είμαστε σε εγρήγορση, είναι απολύτως φυσιολογικό να είμαστε όλοι ανήσυχοι με αυτά που γίνονται στην Γάζα, μετά την δολοφονική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ. Σε ό,τι αφορά στη χώρα μας έχουμε εντατικοποιήσει τα μέτρα φύλαξης σε πιθανούς προφανείς στόχους, είτε αυτό αφορά Ισραηλινούς στόχους, είτε αυτό αφορά Παλαιστινιακούς στόχους, είτε αφορά μέρη που επισκέπτεται και κινείται πολύς κόσμος», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 αναφορικά με τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για να αποτρέψει τυχόν περιστατικά που θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών μετά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

«Είμαστε υποχρεωμένοι από την εξέλιξη των πραγμάτων να είμαστε σε πλήρη εγρήγορση, προφανώς ένα και δυο και τρία επίπεδα πιο πάνω από αυτά που θα ήμασταν εάν δεν συνέβαιναν όσα συμβαίνουν στη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου για τα μέτρα που πήραν οι αρχές μετά τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

«Αυτό όμως, απέχει από το να πούμε ότι είμαστε σε μια φάση πανικού. Έχουμε το νου μας, λαμβάνουμε τα μέτρα μας, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με άλλες υπηρεσίες στο εξωτερικό, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό να γίνει, γίνεται. Εγρήγορση, όχι όμως πανικός», τόνισε ο υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

H Συμβολαιογράφος, Ευδοξία Δουδωνή, είναι και πάλι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τον Συνδυασμό «Αγαπώ τον ¨Άλιμο»

Π. Μαρινάκης: Διαχρονικός ο σεβασμός στις απόψεις της Εκκλησίας – Δεν θα μπαίναμε σε αντιπαράθεση, ρυθμίζουμε μια πραγματικότητα

ΣΥΡΙΖΑ: «Το κόμμα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» – Επιστολή Δραγασάκη