25.9 C
Alimos
27/07/2024
alimos24.gr
Image default
ΑΛΙΜΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΛΟΥΣΙ»: ‘Ενα εργαστήριο γαλακτοκομικών προϊόντων στον Άλιμο που θυμίζει άλλες εποχές

Κοινοποίηση

Στην οδό Σερίφου 6 στον Άλιμο, λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια, ένα εργαστήριο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων.

Μπαίνοντας μέσα έχεις την αίσθηση ότι μπαίνεις σε γαλακτοπωλείο περασμένων δεκαετιών. Τίποτα δεν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της ποιότητας των προϊόντων.

Η “ΛΟΥΣΙ” είναι από τα παλαιότερα γαλακτοπωλεία της Αθήνας και συνεχίζει μέχρι τις μέρες μας. Το όνομά της προέρχεται από τον Λουκά Σιότροπο (ΛΟΥΣΙ) , τον ιστορικό βλάχο γαλακτοπώλη από τα βουνά της Φωκίδας, τον Λουκά Σιότροπο, που από το 1935 “όργωνε” την Αθήνα διανέμοντας το ξακουστό γάλα του. Το εργαστήριο λειτουργεί στον Άλιμο και ο ιδρυτής του ήταν ο εν λογω γαλατάς με καταγωγή από χωριό της ορεινής Φωκίδας, το χωριό Πανουργιά. Τα προϊόντα, όλα χειροποίητα, είναι ανάλογα της ιστορίας και της παράδοσης του εργαστηρίου.

Παράγει γαλακτοκομικά προϊόντα, είδη ζαχαροπλαστικής και παγωτού. Προμηθεύεται το γάλα από τα βοσκοτόπια της Αττικής

Στη “ΛΟΥΣΙ” μπορείτε να βρείτε, γιαούρτι πρόβειο, γιαούρτι αγελάδος, γιαούρτι στραγγιστό, γιαούρτι κατσικίσιο, κέικ, κρέμα από φρέσκο γάλα, χύμα παγωτό, ρυζόγαλο από φρέσκο γάλα, τσουρέκι πολίτικο, ζελέ φράουλα, μουσταλευριά, σιροπιαστά γλυκά, κρέμα σοκολάτα από φρέσκο γάλα και βουτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Φεύγουν τα μελτέμια, έρχονται καταιγίδες

Χατζηδάκης: Έκτακτο επίδομα το Πάσχα υπό προϋποθέσεις – Άνω των 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός