30.8 C
Alimos
23/06/2024
alimos24.gr
Image default
ΕΚΛΟΓΕΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοσμοπλημμύρα στον Άλιμο για τον Δήμαρχο Ανδρέα Κονδύλη

Κοινοποίηση

Κοσμοπλημμύρα στον Άλιμο για τον Ανδρέα Κονδύλη, το βράδυ της Πέμπτης 21 Σεπτεμβρίου του 2023. Το θέατρο “Μαίρη Αρώνη” γέμισε ασφυκτικά για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής και την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της παράταξης “Αγαπώ τον Άλιμο”. 

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης στο δρόμο για τη διεκδίκηση της τρίτης του θητείας στο τιμόνι του Δήμου Αλίμου ζήτησε από τους συνδημότες του καθαρή εντολή στις 8 Οκτωβρίου.  

“Νομίζω ότι είναι η πιο μεγάλη συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ σε αυτόν εδώ τον χώρο. Απόψε ο Άλιμος στέλνει μήνυμα” είπε, ευχαριστώντας συγκινημένος τους Αλιμιώτες για την παρουσία τους για να συνεχίσει λέγοντας: 

“Μαζί κάνουμε τον Άλιμο μία όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους. Mαζί έχουμε πετύχει να φτάσουμε τον Άλιμο τόσο μπροστά και τόσο ψηλά και μαζί θέλουμε να συνεχίσουμε. Και δεν έχουμε κανένα λόγο να πάμε πίσω όπως κάποια συμφέροντα ή όπως κάποιοι παράγοντες ενδεχομένως θα ήθελαν”. 

“Δεν πρέπει να υπάρξει καμία επανάπαυση ότι ο Κονδύλης είναι καλός, είναι δημοφιλής θα βγει κλπ.” τόνισε. “Όταν γίνονται εκλογές αποφασίζει ο λαός, αποφασίζουν οι πολίτες. Δεν πέφτουν μέσα στην κάλπη γκάλοπ δεν πέφτουν συμπάθειες ή προθέσεις ψήφου. Στην κάλπη πέφτουν ψήφοι. Για αυτό και η τελευταία είναι πολύτιμη και σας παρακαλώ όλους να δώσετε δυναμικά το “παρών” στις 8 του Οκτώβρη μαζί με όλους τους συγγενείς και τους φίλους σας”.

Καυτηριάζοντας αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια ήταν απόντες από όλα τα σοβαρά θέματα του Δήμου είπε πως, ως κομήτες, εμφανίστηκαν τώρα να ζητήσουν την ψήφο των Αλιμιωτών, κάνοντας κριτική και βρίσκοντας τα πάντα στραβά κι ανάποδα. Που ήταν οι σημερινοί επίδοξοι διεκδικητές της δημαρχίας του Αλίμου όταν δίναμε τους αγώνες για την προστασία του περιβάλλοντος, όταν τρέχαμε στα δικαστήρια για να σταματήσουμε την καταχρηστική δόμηση, όταν δεχόμασταν εξώδικα από κατασκευαστικές εταιρείες, αγωγές και μηνύσεις από παραλιακά συμφέροντα, επισήμανε. Απλώς ήταν θεατές στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη, άφαντοι. Δεν μπορεί λοιπόν να έρθει από αυτούς το καινούργιο, ούτε ανατροπή απ’ αυτούς που διακινούν κάποια λαθρόβια έντυπα και κάποια ανώνυμα χαρτάκια, μεταμεσονύχτιες ώρες, σαν τους κλέφτες. 

“Αυτές οι πολιτικές είναι του χθες και του προχθές, έχουν καταδικαστεί στην κοινωνία και στην συνείδηση και στον ανθρώπινο πολιτισμό θα έλεγα, είναι τακτικές που ταιριάζουν με το σκοτάδι. Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Εκείνοι με το σκοτάδι και τη μαυρίλα εμείς με το φως και το χρώμα. Έχουμε μία μεγάλη διαφορά. Εμείς λοιπόν προχωράμε μπροστά με την αγάπη μας για τον Άλιμο, με το φως, με τη δημιουργικότητα και με το όνειρό μας για μία πόλη που θα μας κάνει κάθε μέρα περήφανους και ευτυχισμένους”.

Το έργο 

Αναφερόμενος στο δημοτικό έργο ο Ανδρέας Κονδύλης εστίασε στα Οικονομικά, στην καθημερινότητα, στην καθαριότητα, στο περιβάλλον όπου όπως ανέφερε φυτεύτηκαν 5.000 δέντρα και 25.000 θάμνοι , στη φροντίδα των σχολείων, αναφέρθηκε στο κτήμα Γερουλάνου που η παραχώρηση γης έκτασης 80 περίπου στρ. στο Δήμο βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, στην κατασκευή του νέου δημαρχείου δηλώνοντας ότι όσο και να μη θέλουν κάποιοι το νέο δημαρχείο θα γίνει, στην Πολεοδομία που απέκτησε ο Δήμος, στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προς τους δημότες κ. ά. για τα οποία είπε πως θα χρειαζόταν πάρα πολύς χρόνος για να αναφερθούν. Προέτρεψε τους συνδημότες του να διαβάσουν για όλα όσα έχουν γίνει στο Δήμο στο ενημερωτικό έντυπο του απολογισμού που μοιράστηκε σε όλους. 

Άξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το γεγονός του εξορθολογισμού των οικονομικών του Δήμου όπου από το 2014 που ανέλαβαν για πρώτη φορά τη διοίκηση του Δήμου έως και σήμερα το χρέος του Δήμου μειώθηκε από τα 26,5 εκ. ευρώ σε 11,8 εκ. ευρώ. Δηλαδή ο Δήμος Αλίμου μείωσε το χρέος του κατά 56%. 

Ενδεικτικό στοιχείο για τη θετικότατη πορεία του Δήμου είναι η αύξηση του προϋπολογισμού, δηλαδή του συνόλου των εργασιών, των έργων και των υπηρεσιών τους προς τους πολίτες. Από περίπου 29 εκ. ευρώ το 2014, ο προϋπολογισμός βρίσκεται στα 74,3 εκ. ευρώ. Είναι ο μεγαλύτερος προϋπολογισμός του δήμου από την ίδρυσή του. 

Απαντώντας σ’ αυτό που λένε οι αντίπαλοί του ότι ο Κονδύλης δεν έχει κάνει έργα, αναφέρθηκε στα έργα υποδομών που βρίσκονται υπό εκτέλεση, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται  η ανέγερση νέου Κλειστού Γηπέδου ύψους 4,7 εκ. ευρώ, η Ανέγερση του νέου Δημαρχείου προϋπολογισμού 7,6 εκ. ευρώ, η Πράσινη Πολιτιστική Διαδρομή ύψους 1,6 εκ. ευρώ, έργα κατασκευής πεζοδρομίων κ. ά. 

Στα προς δημοπράτηση έργα (2023-2024) είναι η ανέγερση νέου Παιδικού Σταθμού, η αναβάθμιση του οδικού δικτύου του Δήμου, οι Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις σε 10 σχολεία στον Άλιμο, η συντήρηση σχολικών μονάδων, η επέκταση αγωγών ομβρίων κ. ά. 

Οι “καταγγελίες”

Ο Δήμαρχος Αλίμου δεν παρέλειψε στη ρήμη του λόγου του να αναφερθεί στη συνήθη πρακτική των αντιπάλων του να καταγγέλουν διάφορα πράγματα και δήθεν παρανομίες, όπως το Cine Αλιμος ότι είναι παράνομο, για τους πίνακες της δημοτικής πινακοθήκης ότι είναι πλαστοί  κ. ά. Κι ενώ έχουν γίνει όλοι οι έλεγχοι είπε, και δεν αποδείχθηκε κανένας τους ισχυρισμός δεν έχουν το θάρρος να ζητήσουν συγνώμη.

Είμαστε διαφανείς σε όλα 

“Όλες οι αποφάσεις, όλα τα έγγραφα είναι ανηρτημένα στη Διαύγεια, ενώ και οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μεταδίδονται ζωντανά κι έτσι έχει ο καθένας τη δυνατότητα να ενημερωθεί και να κρίνει. 

“Όλη η διαχείριση γίνεται ψηφιακά και βεβαίως υπάρχει μία καθημερινή παρακολούθηση των δαπανών και κάθε αντικειμένου που απασχολεί τη δημοτική δράση. Για όλα αυτά ο δήμος μας έχει βραβευτεί”, τόνισε ο Ανδρέας Κονδύλης χειροκροτούμενος από τους Αλιμιώτες.

Την εκδήλωση προλόγισε η Αποστολία Σκλάβου. Παρέστη ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο βουλευτής Παύλος Χρηστίδης από το ΠΑΣΟΚ, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ο τραγουδιστής Χρήστος Δάντης κ. ά. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 14:30

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Αριστερά στις ευρωεκλογές

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΛΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ