25.9 C
Alimos
27/07/2024
alimos24.gr
Image default
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο συλλήψεις ανηλίκων στο Ν. Ηράκλειο – Επιδημία η εφηβική παραβατικότητα

Κοινοποίηση

Οι χθεσινές συλλήψεις για απόπειρα ληστείας και σωματικές βλάβες ήρθε να προστεθεί στην ολοένα αυξανόμενη λίστα κρουσμάτων παραβατικότητας των ανηλίκων

Στη σύλληψη δύο ανηλίκων, 14 και 13 ετών, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης η Αστυνομία με τις κατηγορίες της απόπειρας ληστείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο ανήλικοι χθες το βράδυ γύρω στις 11:10 επιτέθηκαν σε τρεις 15χρονους εντός συρμού του ΗΣΑΠ και προσπάθησαν να τους ληστέψουν ανεπιτυχώς.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις που εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο ανήλικους. Μετά από έρευνα, στην κατοχή του ενός βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστικό πιστόλι ρέπλικα.

Οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νέου Ηρακλείου, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των ανωτέρω πράξεων. Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ν. Ηρακλείου, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών.

Κρούσματα σε όλη την Ελλάδα

Ανησυχητική είναι η αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων, καθώς οι συλλήψεις παιδιών και εφήβων για περιστατικά βίας περιλαμβάνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση στο αστυνομικό δελτίο.

Ραντεβού βίας στην Κηφισιά

Μόλις δύο ημέρες πριν, στις 25 Σεπτεμβρίου, σημειώθηκε στην Κηφισιά άγρια συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων, με θύματα δύο 15χρονους. Η αστυνομία προχώρησε σε σύλληψη ενός 15χρονου, ενώ νωρίτερα είχαν γίνει 6 προσαγωγές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανήλικοι έκλεισαν το ραντεβού μέσω διαδικτυακής εφαρμογής προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους.

Ξυλοδαρμοί στη Θεσσαλονίκη

Την ίδια ημέρα, στην περιοχή της Λητής στη Θεσσαλονίκη, ένας 17χρονος δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων. Ο νεαρός καθόταν με την παρέα του, σε πλατεία της περιοχής, όταν ξαφνικά τους πλησίασαν άγνωστοι και τους επιτέθηκαν. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο 17χρονος.

Μαθητής με μαχαίρι σε σχολείο

Με μαχαίρι πήγε στο σχολείο μαθητής στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο 17χρονος έβγαλε τον σουγιά και τον έδειξε με απειλητικό τρόπο σε ανήλικη μαθήτρια, η οποία κατήγγειλε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές. Η αστυνομία συνέλαβε τον ανήλικο αλλά και τον 50χρονο πατέρα του για παραμέληση εποπτείας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Ρόδος: Επίθεση σε 13χρονη

Στη Ρόδο, ένα 13χρονο κορίτσι δέχθηκε άγρια επίθεση από δύο 15χρονες. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, οι δύο μαθήτριες χτύπησαν με γροθιές και κλωτσιές την κοπέλα στο πρόσωπο και το κεφάλι. Το περιστατικό σημειώθηκε εκτός σχολικού συγκροτήματος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης.

Αγρια συμπλοκή στη Λαμία

Στη Λαμία, στο υπαίθριο πάρκινγκ της παλαιάς δημοτικής αγοράς, το μεσημέρι της 15ης Σεπτεμβρίου σημειώθηκε άγρια συμπλοκή μεταξύ 40 ατόμων ηλικίας 15 έως 20 ετών. Οταν έφτασε στο σημείο η αστυνομία, οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους είχαν εξαφανιστεί στα γύρω στενά.

Για το περιστατικό συνελήφθη 16χρονος, γνωστός στις Αρχές για την παραβατική του συμπεριφορά, ενώ πραγματοποιήθηκαν και έξι προσαγωγές στο αστυνομικό μέγαρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΑΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΕΘΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ – ΜΙΑ «ΣΧΟΛΗ» ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

«Απέναντι στην κυριαρχία Μητσοτάκη, ποιος;»: Ο Στ. Κασσελάκης πήγε στην εκδήλωση Τεμπονέρα, Χριστοδουλάκη, Αχτσιόγλου